2241304264 6947268709 Ασγουρού, Β.Π. Ρόδου kritikaproionta.manasgis@gmail.com
hero image
 

Αμπελόφυλλα Κρήτης
Creta Fruit - Μπακαλούμης Δημήτρης
Παραδοσιακά Κρητικά Προϊόντα - Πώληση Χονδρική Λιανική - Ρόδος


Τα γνωστά κρητικά αμπελόφυλλα διατηρημένα σε άλμη, για να μπορείτε να φτιάχνετε τα αγαπημένα σας ντολμαδάκια κάθε εποχή του χρόνου.
Τα Αμπελόφυλλα Κρήτης ξεχωρίζουν για την τρυφερότητα, το ζωηρό πράσινο χρώμα και τη θαυμάσια γεύση τους. Από τους αμπελώνες της Κρήτης συλλέγονται τον Απρίλιο και τον Μάιο τα πιο τρυφερά αμπελόφυλλα από αμπέλια που δεν έχουν ραντιστεί.

Το μοναδικό κλίμα της Κρήτης ευνοούν την καλλιέργεια της ποικιλίας Σουλτανίνα. Ετσ επιλέγονται τα καλύτερα αμπελόφυλλα με βάση το μέγεθος. Ολόκληρα τρυφερά φύλλα που βρίσκονται στο ανώτερο μέρος του κλήματος και κοντά στα τσαμπιά, χωρίς σπασμένα κομμάτια, με ζωηρό πράσινο χρώμα και μαλακή υφή.

Τα αμπελόφυλλά συντηρούνται σε άλμη σύμφωνα με την παραδοσιακή κρητική συνταγή, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο και να απολαμβάνετε τα θρεπτικά στοιχεία και την ανεπανάληπτη γεύση τους.
Τα Αμπελόφυλλα δεν χρειάζονται ζεμάτισμα, απλά λίγο ξέπλυμα με ζεστό νερό και είναι έτοιμα για χρήση.

 

 

 

 
 
 
     
     
 
 

Κάπαρη Κρήτης
Φύλλα Κάπαρης Τουρσί - Ρακομεζές


Από την άγρια κάπαρη που φυτρώνει στις ξερολιθιές, συλλέγονται τα φύλλα, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που έχουν ιδιαίτερα ντελικάτη πικάντικη γεύση! Χρησιμοποιείτε συχνά τα καπαρόφυλλα σε φρέσκες σαλάτες, κοτοσαλάτα, τονοσαλάτα, σε σάντουιτς αλλά και σε μαγειρευτά φαγητά.

Η κάπαρη, το περίεργο αυτό φυτό με την αψιά μυρωδιά και τη γεύση, που ευδοκιμεί πάνω στις πέτρες, στα βράχια και τους γκρεμούς και φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, μας δίνει με τα μπουμπούκια, τους καρπούς και τα φύλλα του ένα εξαίσιο τουρσί.