Κάπαρη Κρήτης
Φύλλα Κάπαρης Τουρσί - Ρακομεζές
Από την άγρια κάπαρη που φυτρώνει στις ξερολιθιές, συλλέγονται τα φύλλα, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που έχουν ιδιαίτερα ντελικάτη πικάντικη γεύση! Χρησιμοποιείτε συχνά τα καπαρόφυλλα σε φρέσκες σαλάτες, κοτοσαλάτα, τονοσαλάτα, σε σάντουιτς αλλά και σε μαγειρευτά φαγητά.
Η κάπαρη, το περίεργο αυτό φυτό με την αψιά μυρωδιά και τη γεύση, που ευδοκιμεί πάνω στις πέτρες, στα βράχια και τους γκρεμούς και φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, μας δίνει με τα μπουμπούκια, τους καρπούς και τα φύλλα του ένα εξαίσιο τουρσί.
|