Κρητικό Κρασί
Γνωρίζατε ότι η Κρήτη διαθέτει οινική παράδοση 4.000 χρόνων; Το βεβαιώνουν ανακαλύψεις στην περιοχή όπου βρέθηκε το αρχαιότερο καλλιεργούμενο αμπέλι. Τα σταφύλια καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα σε μια περιοχή προσεκτικά επιλεγμένη και σχεδιασμένη έτσι ώστε να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα πιο χρήσιμα στοιχεία της γης και του κλίματος.
Το κρασί εξάλλο αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας των Κρητικών, συνοδεύει πάντα ένα γεύμα ή ένα δείπνο και αποτελεί στοιχείο συντροφικότητας. Γι αυτό και οι Κρητικοί δεν πίνουν μόνοι, αλλά με παρέα, γελούν, κουβεντιάζουν και χαίρονται τους καρπούς της κρητικής γης!
|