2241304264 6947268709 Ασγουρού, Β.Π. Ρόδου kritikaproionta.manasgis@gmail.com
hero image
 

Τυροκομικά Προϊόντα 
Creta Fruit - Μπακαλούμης Δημήτρης
Παραδοσιακά Κρητικά Προϊόντα - Πώληση Χονδρική Λιανική - Ρόδος

Γραβιέρα Κρήτης

Ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά σε όλη την Ελλάδα και γνωστό στις προτιμήσεις του κόσμου παγκοσμίως. Είναι συνυφασμένο με την  παραδοσιακή Κρητική διατροφή και με μεγάλη ιστορία παρασκευής εδώ και αιώνες.
 
Η Γραβιέρα είναι γνωστή για την εξαιρετική ποιότητα της, τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής από αιγοπρόβειο γάλα και την μοναδικά υπέροχη γεύση της. 
Χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σκληρό επιτραπέζιο τυρί με ασύμμετρες τρύπες και απαλή υφή.
Έχει μεστή γεύση, υπόγλυκη, πλούσιο άρωμα αγνού αιγοπρόβειου γάλακτος και αφήνει μια ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση

     
     
 
 

Μυζήθρα Κρήτης

Η μυζήθρα είναι ένα είδος τυριού που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.  Στην Κρήτη, χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική με δύο είδη μυζήθρας, την γλυκιά μυζήθρα και την ξινομυζήθρα. Πρόκειται για δύο είδη τυριών που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες γεύσεις τους και παράλληλα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. 
 
Η (γλυκιά) μυζήθρα, είναι ένα κατάλευκο, μαλακής σύστασης τυρί με μία διακριτική γλυκιά γεύση.  Χρησιμοποιείται κατά βάση στη ζαχαροπλαστική, και συγκεκριμένα στα πασίγνωστα κρητικά πιτάκια, όπου σε συνδυασμό με ζάχαρη και κανέλα, αποτελεί ιδανική γέμιση! 
 
Η ξινομυζήθρα, ένα επίσης λευκό και μαλακό τυρί, με μία έντονη, ξινή, αλμυρή χαρακτηριστική γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά επίπεδα στη μαγειρική.  Χαρακτηριστική χρήση είναι βεβαίως στον περίφημο Κρητικό ντάκο, στον οποίο η γλύκα της ντομάτας με την ιδιαίτερη γεύση της ξινομυζήθρας δημιουργεί έναν συνδυασμό ανεπανάληπτο, τον οποίο έρχεται να απογειώσει η φρέσκια ρίγανη και το εκλεκτό ελαιόλαδο.